Laser tattoo verwijdering

 

Tattoo Bart beschikt over de nieuwste PICO LASER die speciaal ontwikkeld is voor het verwijderen van tatoeages. Ik ben volledig opgeleid en gecertificeerd door het dermatologisch  laser instituut te Rotterdam.

De Nieuwe PICO laser is de laser waarmee op dit moment de beste resultaten worden geboekt bij het verwijderen van tatoeages.   Na vele gesprekken over tattoo’s die niet mooi meer zijn, en om eventueel te coveren heb ik veel van mijn klanten het advies meegegeven om erover na te denken om een laser behandeling te ondergaan, dit bereikt meestal de gewenste effecten die klant en ook ik wil bereiken. Je kunt kiezen om de tattoo lichter te maken ter voorbereiding om deze geheel te coveren, of je wilt het definitief weg halen.

Sinds 2013 is er een nieuw soort laser voor het verwijderen van tatoeages, de picolaser. De Picolaser is een “picoseconde laser”, die korte laserpulsen in de huid schiet in slechts een triljoenste van een seconde. Een tatoo verwijderen kan nu plaatsvinden in veel minder behandelingen. Dit komt omdat de inktdeeltjes in veel kleinere deeltjes worden vergruisd en worden hierdoor makkelijker natuurlijk afgevoerd.

Hoe werkt een picolaser? 

Door de pulsduur te verkorten van een nanoseconde naar een picoseconde en door het verhogen van de energie, ontstaat er een mechanische reactie. De mechanische reactie (schokgolf) verpulvert de inktdeeltjes in de tatoeage in vele malen kleinere deeltjes dan voorheen mogelijk was met een Q Switch, yag laser of Rubylaser. Het lichaam kan die hele kleine inktdeeltjes veel sneller op een natuurlijke wijze afvoeren. Daarnaast hebben de Picolasers het voordeel dat er door de mechanische energie bijna geen warmte meer in de huid waarneembaar is en hierdoor is de kans op verbranding van de huid of pigmentverschuivingen te verwaarlozen.

Pico

Alle klinische onderzoeken wijzen uit dat een tattoo verwijderden met een pico laser de beste, veiligste en snelste methode is op dit moment ter wereld.

Let op! Zorg ervoor dat je zeker weet dat je ook echt wordt behandeld met een picolaser.

sommige bedrijven adverteren dat ze echt met een pico laser werken maar na een paar behandelingen zul je zien dat je veel meer behandelingen nodig hebt, en dat in de meeste gevallen de tattoo niet helemaal verwijderd kan worden en dat er in sommige gevallen nog littekens zichtbaar zijn

Veilig

Omdat de laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het omliggende weefsel niet aan. Een heel enkele keer verandert de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur en is in dat geval moeilijk te verwijderen. Ook dan wordt de huid of de gezondheid niet aangetast.

 

De behandeling

Vóór dat Ik de laser aanzet krijgt u, net als ik, een beschermende bril op om te voorkomen dat felle laserstraal de ogen beschadigd. Bij de diagnose heb ik ook de huid geanalyseerd op de plaats van de tattoo. Aan de hand daarvan stelt ik de sterkte van de laser zo in dat de belasting van de huid minimaal is en het resultaat maximaal: wat lager als de huid op de plaats van de tatoeage erg gevoelig is en wat hoger als de huid daar tegen een stootje kan. Vervolgens begint de laserbehandeling die afhankelijk van de sterkte van de laser enkele tot 10 minuten kan duren.

Tijdens de behandeling ontstaat de zogenaamde lasersnow, een dun vliesje dat na een paar minuten verdwijnt. Ook wordt de huid tijdens en direct na de behandeling wit en ondoorzichtig. Dit effect verdwijnt na 20-30 minuten waarna de tatoeage er weer uitziet als voor de behandeling. De huid wordt rood en gezwollen als na een insectensteek, en zal een tijd een gloeiend gevoel geven. Bij thuiskomst dient u goed te koelen, en goed water te drinken voor het beste resultaat.

Gevolgen

De exacte reactie van de inkt in de huid op de laser is niet met volledige zekerheid te voorspellen. Hoe de huid reageert op de laserbehandeling en hoe snel de huid herstelt na een behandeling is eveneens sterk afhankelijk van de fysieke toestand van de persoon. Sporters, niet rokers en gezonde eters zullen beter reageren op de behandeling en sneller resultaat zien hoe de huid hersteld.

De volgende dagen kunnen er korstjes of blaartjes ontstaan op de behandelde plekken. Laat deze het liefst met rust. Grotere blaren kunnen eventueel met een gesteriliseerde naald worden doorgeprikt.

Bent u Geïnteresseerd naar de behandeling? Dan kunt u geheel Vrijblijvend een afspraak maken voor een Intake gesprek, na dit gesprek maken wij de definitieve afspraak met u voor het verwijderen of lichter maken van uw tatoeage.

 

Contact

Call Now Button